Hoe wij in contact kwamen met de stadskamer
Inmiddels bijna twee jaar geleden kwamen we in contact met Mariëlle de Vries, van de Stadskamer. We troffen elkaar in de meet en match, waar ondernemers zich kunnen verbinden met stichtingen, initiatieven en maatschappelijke instanties.
Ze vertelde ons over de totstandkoming van dit mooie lokale initiatief, mede gevestigd in Doetinchem. We waren onder de indruk. Want een plek waar 'zoekers' en 'doeners' verbonden worden om sociaal deel te nemen aan de maatschappij. Door samen creatieve, sportieve of andere bezigheden te ondernemen. Dat ondersteunen we graag! Haar vraag: "Ik zou graag mijn verhaal eens willen doen voor jullie medewerkers" vonden we net zo noodzakelijk als dat zij dat vindt: dit initiatief verdient een beetje extra aandacht! Sterker nog: we gaven haar als antwoord dat we haar verhaal graag nog meer aandacht willen geven dan alleen vanuit ons Ten Have team.
We wilden dit initiatief ruimschoots in de spotlight zetten
Door dit initiatief in een groter spotlight te zetten dan waar Mariëlle ons slechts om vroeg. We vinden namelijk dat we het verhaal aan meer mensen dan alleen onze eigen werknemers moeten laten horen. Daarom besloten we haar vraag te beantwoorden en haar ook te helpen aan een groter publiek. We betrokken online marketing bureau Booosters erbij en hielpen haar met een social media campagne. Een Facebook pagina en het bereiken van publiek kan in onze optiek niet ontbreken bij het uitdragen van dit verhaal: voor mensen en door mensen gemaakt!
Wat is de stadskamer?
Een kamer van de stad. Gericht op het motiveren van de mensen om weer in de maatschappij deel te nemen. De vraag stellen 'Wat zou jij willen doen?' en daar een maatje aan koppelen, is onderdeel van het maatjesproject van de stadskamer. En er vindt nog meer plaats. De stadskamer is een herkenbare voordeur waar burgers en organisaties elkaar ontmoeten en de kans krijgen zich te ontwikkelen en mee te doen. Vaak gevonden door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, maar het publiek is divers (de doeners). En gezocht door mensen die wat willen geven aan de maatschappij (de zoekers). Het initatief is uitgegroeid tot vijf locaties en nog altijd bloeit de stichting steeds verder uit.
Met nadruk op de medemens
De droom: dat het normaal is om maatjes van elkaar te zijn. Dat iedereen een maatje is van iemand die dat nodig is. Dat we als mensen kijken naar elkaar en oog hebben voor het feit dat iedereen iemand nodig heeft. Iedereen deel te laten nemen aan de maatschappij. Wij van Ten Have vinden dit net zo belangrijk als de stadskamer zelf. We vinden het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn. Daar schenken we dan ook extra veel aandacht aan want uiteindelijk dragen we allemaal aan bij aan een positieve samenleving! Volg de stadskamer hier via Facebook!